• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Про підсумки роботи пришкільного табору відпочинку "Дружик"

Про підсумки роботи пришкільного табору відпочинку "Дружик"

2017-07-01

/Files/images/novini/novini_2/novini3/8.jpgНа виконання Закону України “Про оздоровлення та відпочинок дітей”та наказу по школі «Про організацію літнього відпочинку дітей у 2017р»

На основі методичних рекомендацій методичної літератури, творчості й ентузіазму вчителів, вихователів Дружбівської ЗОШ в період з 29.05.2017р по16.06.2017р у школі працював пришкільний табір відпочинку «ДРУЖИК» У ньму відпочивали 41 учень.Це - діти із малозабезпечених сімей (чол.)-8 у 50% до їх-ті;діти – інваліди (чол.)- 2у 22% до їх к-ті;діти із багатодітних сімей (чол.)- 16 у 32% до їх к-ті;діти із неповних сімей (чол.) –3 у 33% до їх к-ті. З міського бюджету на харчування дітей виділено-4735,15 грн.

Головним і найважливішим завданням педагогів було збереження здоров'я учнів та запобігання ними нещасних випадків при перебуванні не тільки в таборі, але й домашніх умовах. Повсякденно велися бесіди з учнями про небезпеку кишкових захворювань, поведінку біля водоймищ, у лісі, при екстримальних погодніх умовах, про правила дорожнього руху і пожежної безпеки.

План роботи пришкільного табору був побудований з врахуванням усіх психологічних особливостей учнів. Для того, щоб дітям було цікаво відпочивати вихователями розроблено програму пришкільного табору «Дружик» в якій закладено спортивна-туристичний напрямок роботи для виховання дітей.

Серед видів і форм діяльності особлива увага була приділена наступним формам: організаційно - громадській (презентація загонів табору, виконання доручень, щоденно підбувалися підсумки табірного дня); санітарно-оздоровчій (виконували санітарно-гігієнічні вимоги, дотримувалися розпорядку дня); -спортивній (зарядка, спортивні змагання); пізнавальній (екскурсії, конкурси, спостереження за довкіллям); художньо-творчій (концерти, розважальні програми); трудовій; ігровій.

Усі вихователі вміло організовували роботу 2 табірних загонів. Під час роботи було враховано та задоволенено потреби кожної дитини. Професіонали - вихователі талановито зацікавлювали та розвивали творчі здібності учнів, а це головне завдання роботи табору. Завдяки таким вмінням у таборі "Дружик" були створені відносини взаємоповаги, взаєморозуміння, взаємодопомоги між дітьми та вихователями.

Щоденна робота табору була побудована на засадах національно-патріотичного виховання школярів. Діти дізнавалися про культурну й духовну спадщину українського народу - співали українських пісень, розказували вірші, ділилися звичаями та традиціями окремих родин,мандрували історичними шляхами своєї місцевості. На яскравому прикладі з життя козаків було проведено виховний захід "Козацькі розваги".

Вихованці табору прийняли участь у темачному святі літнього нового року і переглянули концерт-виступ до Дня природи. Вчителі, в свою чергу, провели зустріч з соціальним та медичним працівниками .

В процесі виховання школярів велика увага приділялася товариськості, дружбі, любові до ближнього, моральним цінностям людини.

Виховуючи відчуття прекрасного проводилися такі заходи: конкурс дитячого малюнку, "Малюнок на асфальті", конкурс «Міс табору»,КОНКУРС «Лісова красуння», конкурс малюнків улюблених казкових персонажів,концерт «Наші таланти». Діти захоплююче переглянули добірку мультимедійних фільмів . Улюбленою розвагою вихованців було виконання пісень і весела дискотека.

Під час перебування в таборі учні побували на екскурсіях в місті Почаїв , селі Онишківці та на місцевих приватних підприємствах. Вихованці ходили в походи :на Красну гору;на гору-заповідник Макітри ; на гору Вороняки; на гору Цимбал.Там було проведенно конкурси акторської майстерності: "Лісова красуня", «Кращий рибалка»",гра –конкурс «МИ живемо в Україні»,гра-мандрівка «Подорож у книгу» ,які спрямовували школярів до шанобливого ставлення всього, що нас оточує.

Основні завдання табору були досягненні. Відтак,щоденна зустріч з вихованцями розпочиналася спортивною зарядкою. Значна увага приділялася рухливим іграм та вправам протягом усього дня. Впродовж роботи табору проведено ряд спортивних змагань та турнірів. До вподоби малюкам були малі олімпійські ігри.

Набуті свої вміння, навички і талант вихованці показали на заключній лінійці. Щиро дякували своїм наставникам за цікаво проведений час.

/Files/images/novini/novini_2/novini3/21.jpg

/Files/images/novini/novini_2/novini3/14.jpg

/Files/images/novini/novini_2/novini3/9.jpg
/Files/images/novini/novini_2/novini3/7.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 396

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930