• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Добрі серця співчувають» - БУЛИТИ НЕ КРУТО!!!

«Добрі серця співчувають» - БУЛИТИ НЕ КРУТО!!!

2019-04-09

класний ккерівник 11 класу з метою профілактики правопорушень, негативних проявів в учнівському середовищі провела тематичний урок з питань проблеми булінгу в школі.

Тетяна Миколаївна розпочала урок методом «мозкового штурму», учні висловлювали свої думки про булінг, як вони розуміють це поняття. Якщо підсумувати усе що сказали підлітки, виходить, що булінг - це агресивна і вкрай неприємна свідома поведінка однієї дитини або групи дітей стосовно іншої дитини, що супроводжується фізичним і психологічним тиском.

Старшокласникам було запропоновано подивитися декілька відеороликів, в яких розповідається про шкільний булінг, як же він виглядає. Адже деколи учні навіть не розуміють, що те, що відбувається з ними – це булінг. Після перегляду відео-роликів учні робили повідомлення про види булінгу: фізичний, економічний, психологічний, сексуальний, кібербулінг.

У ході дискусії зробили висновок, що багато хто не надає боулінгу вагомого значення. Але насправді це не просто пустощі або грубість, а особлива форма взаємин, яка за відсутності своєчасної реакції переростає в насильство. А фізичне насильство є злочином, за вчинення якого наступає кримінальна відповідальність. Але самим покаранням за фізичне насильство неможливо охопити усі аспекти булінгу. В Україні наразі серед підлітків поширене явище булінгу, що виражається у психологічному тиску, жорстокому ставленні, фізичному насильстві, агресії, тощо.

В кожній країні існують свої власні методи боротьби з булінгом. Працюючи в групах учні розробили «Стратегії боротьби з булінгом» та презентували свою роботу.Школярі визначили найголовніше: ми всі – учасники процесу булінгу, чи як агресор, чи як жертва, чи як спостерігач. І ми маємо про це говорити, маємо діяти, а не стояти осторонь.

Всі учасники уроку створили композицію «Добрі серця співчувають» - БУЛИТИ НЕ КРУТО!!!

Кiлькiсть переглядiв: 228

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930