На допомогу учням та батькам

2020-03-16

/Files/images/5.jpg

Шановні батьки та учні!

У зв'язку з оголошенням карантину в Дружбівській ЗОШ І-ІІІ ступенів навчання не зупиняється. Працюємо дистанційно.

Н А К А З

18.03.2020 року № 50

Про роботу Дружбівської ЗОШ І-ІІІ ступенів

на період карантину

На виконання постанови Кабінету Міністрів України «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» від 11 березня 2020 року №211, беручи до уваги статтю 32 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», Указ Президента України від 13 березня 2020 року №87/2020 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19 спричиненої коронавірусом SARS-coV-2», підпункт 2 пункту 13 Положення про Функціональну підсистему навчання дітей дошкільного віку, учнів та студентів діям у надзвичайних ситуаціях (з питань безпеки життєдіяльності) єдиної державної системи цивільного захисту, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 21 листопада 2016 року № 1400, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14 грудня 2016 року за № 1623/29752, наказу Міністерства освіти і науки України від 16 березня 2020 року №406 «Про організаційні заходи для запобігання поширенню коронавірусу COVID-19»

НАКАЗУЮ:

1. Встановити гнучкий графік роботи педагогічним працівникам школи, які можуть виконувати посадові обов’язки в дистанційному режимі. (Додаток 1).

2. Встановити гнучкий графік роботи технічним працівникам школи до завершення карантину (Додаток 2).

3. Затвердити плани індивідуальної самоосвітньої роботи педагогів школи.

4. Орловській З.М. заступнику директора з навчально - виховної роботи:

4.1. Забезпечити контроль над виконанням освітньої програми закладу шляхом використання дистанційних форм навчання.

4.2. Забезпечити організаційно-методичний супровід дистанційного навчання здобувачів освіти.

4.3. Надати методичні рекомендації педагогам закладу щодо здійснення самоосвітньої діяльності.

5. Костюк Н.І, заступнику директора з виховної роботи

5.1.Забезпечити дотримання режиму підвищеної готовності підсистеми навчання здобувачів освіти та працівників діям у надзвичайних ситуаціях відповідно до підпункту 2 пункту 13 Положення про функціональну підсистему навчання дітей дошкільного віку, учнів та студентів діям у надзвичайних ситуаціях (з питань безпеки життєдіяльності) єдиної державної системи цивільного захисту, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 21 листопада 2016 року № 1400, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14 грудня 2016 року за № 1623/29753.

5.2. Вести неухильний контроль за виконанням рішень тимчасових обласних та районних протиепідемічних комісій.

5.3. Інформувати здобувачів освіти та батьків щодо заходів профілактики, проявів хвороби та дій у випадку захворювання коронавірусу COVID-19 через офіційний сайт закладу.

6. Педагогам:

6.1. Скласти індивідуальні плани самоосвіти із зазначенням, якого результату має досягти кожен педагог під час карантину.

До 23.03.2020 року

6.2. Внести до планів індивідуальної роботи організаційно-педагогічні, методичні, наукові та інші заходи та забезпечити їх виконання.

6.3 Забезпечити дистанційне навчання здобувачів освіти з предметів навчального плану школи та тижневого навантаження на 2019-2020 н. р. шляхом використання технологій дистанційного навчання через веб-сайт закладу, класні групи в мобільному додатку Viber, платформи дистанційного навчання, відео-уроки, тощо.

6.4. Вести щоденний облік роботи із здобувачами освіти, які забезпечуються дистанційним навчанням під час карантину.

6.5. Здійснювати виставлення оцінок та зазначення тем відповідно до безпосередньо проведених занять у дистанційному режимі через електронні та інші наявні засоби.

6.6. Фіксувати оцінювання результатів навчання здобувачів освіти у зручний для себе спосіб з подальшим перенесенням до відповідних сторінок класного журналу.

6.7. Пройти онлайн-курси для підвищення кваліфікації: «Бери й роби», «Академічна доброчесність», «Домедична допомога», «Робота вчителя початкових класів з дітьми з особливими освітніми потребами» тощо; курси, вебінари з предметів, які викладають на освітянських платформах.

6.8. Виконувати обов’язки, передбачені трудовим договором, відповідати на дзвінки адміністрації, перевіряти електронну пошту та оперативно відповідати на листи.

6.9. Продовжувати інформувати здобувачів освіти та батьків щодо заходів профілактики, проявів хвороби та дій у випадку захворювання коронавірусу COVID-19.

6.10. Звітувати директору школи про виконану роботу (за запитом).

7. Ведення класних журналів та шкільної документації у друкованому вигляді відтермінувати до нормалізації епідеміологічної ситуації.

8. Класним керівникам розробити сценарії виховних заходів згідно плану виховної роботи класу.

9. Завідуючим кабінетам оновити тематичні картотеки та інше навчально-методичне забезпечення, передбачені Положенням про навчальні кабінети загальноосвітніх навчальних закладів.

10. В.о завгоспа школи Лотовському В.І.:

10.1. Не допускати до роботи осіб з числа технічного персоналу з ознаками інфекційного захворювання.

10.2. Посилити контроль за санітарно-профілактичними заходами та пропускним режимом на територію закладу цілодобово.

10.3. Неухильно слідкувати за забезпеченням закладу достатньою кількістю мийних та дезінфекційних засобів.

10.4. Підтримувати у період карантину функціонування інженерних споруд, мереж, комунікацій, а також необхідного температурного режиму у школі.

10.5. Забезпечити збереження цілісності шкільного майна.

11. Технічним працівникам забезпечити проведення генерального прибирання будівель школи з використанням дезінфікуючих засобів, обробкою всіх учнівських, учительських столів, стільців, підвіконь, панелей, дверних ручок тощо, а також щоденно провітрювати приміщення.

12. Визначити відповідального за опрацювання кореспонденції, що надходить на офіційну електронну адресу закладу Ковалик Ользі Миколаївні, вчителя інформатики.

13. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

Завдання для самостійного опрацювання навчального матеріалу для учнів 1-11 класів отримуються через створені групи батьків у Viber.

Поради щодо організації самостійного навчання від засновниці громадської спілки “Освіторія” Зої Литвин:

По-перше, треба розуміти, що це не час для відпочинку. Тому графік дитини має залишатись таким, як і в навчальний період.

Дітям із середньої та старшої школи важливо мати чітко визначені робочі години для виконання завдань онлайн, щоб час за ноутбуком не розмивався.

Важливо, аби ця робота відбувалася спринтами — проміжками у 20-25 хвилин із перервами на чай, перекус або прогулянку.

Щоби краще організувати навчання вдома, існує безліч платформ та YouTube-каналів для вивчення тих чи інших предметів. Наприклад, з 16 березня телеканал Київ транслюватиме у YouTube відеоуроки зі шкільної програми, які вестимуть найкращі вчителі столичних шкіл і ліцеїв.

Найкориснішими уроки будуть для учнів старших класів, щоб підготуватися до здачі ЗНО.

Відеоуроки виходитимуть щодня по буднях, по три-чотири на день — о 9:30, 11:30, та 13:30. Тривалість — 30 хвилин. Усього в програмі трансляцій 12-13 предметів: біологія, хімія, українська мова та література, історія України, світова історія, географія, фізика, алгебра, геометрія, німецька, англійська мови.

Також у цьому допоможуть різні навчальні платформи. Зокрема:
Студія онлайн-освіти для школярів — EdEra
Гейміфікована платформа для підготовки до ЗНО — iLearn
Безкоштовна підготовка до ЗНО — Be smart
Онлайн-курси для школярів, студентів і дорослих — Prometheus

http://urok.ippo.kubg.edu.ua/

Для тих, хто добре володіє англійською мовою, є курси на сайтах - www.edx.org, www.udacity.com, www.canvas.net, www.udemy.com, але деякі з них платні.
Також на YouTube є такі канали, як Вшколе, Топ школа, Цікава наука
Сергій Ткаченко, який веде блог про математику.
Усі вони українською мовою. Там цікаво і легко розповідається про фізику, хімію, біологію, українську мову та інші шкільні предмети.
NEED/animation studio та Книга-мандрівка
(просвітницькі канали) будуть цікавими для учнів молодших класів.

NEED/animation studio та

Якщо ж батьки все-таки хочуть спробувати самостійно навчати дітей початкових класів вдома, то у цьому можуть допомогти практичні завдання для учнів 1-2 класів на сайті Освіта.ua, платформа для вивчення математики Matifik, а також завдання на Порталі вчителів початкових класів “Урок”, Вчитель вчителю, учням та батькам та сайт з дитячої творчості Крокотак.

Кiлькiсть переглядiв: 241

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930